2. julija 2013 | Avtor: | Srečanja

Peruc (Češka) – 2013

28. junija se nas je 6 članov MK Kurent odpravilo na moto srečanje na Češko. Srečanje je bilo v majhnem kraju Peruc približno 50 km severozahodno od Prage. Za srečanje smo zvedeli preko Facebooka in redno kontaktirali z njihovim sekretarjem. Gostitelji so nas bili zelo veseli, saj smo bili edini tujci zraven nekaj Slovakov. Moto zbor je precej podoben našemu. Začenja se v petek in konča z nedeljskim zajtrkom. Imeli so dobro glasbo v petek in soboto. V soboto so organizirali panoramsko vožnjo, skozi celo popoldne pa so se odvijale razne igre. Hrana in pijača je bila poceni.

Mi smo sobotni dan izkoristili za ogled Prage. Motorje smo parkirali ob Karlovem mostu in se peš sprehodili na drugo stran Vltave. Na mostu je zelo živahno. Poleg turistov je polno slikarjev, ki ti v kratkem času narišejo portret ali karikaturo. Skupine glasbenikov igrajo različne glasbene stile, tam je tudi lajnar. Na drugi strani je veliko starih, a prenovljenih in predelanih avtomobilov, s katerimi ponujajo turistično vožnjo z ogledom Prage. Odločili smo se, da izkoristimo to možnost. Vsi smo se lahko peljali z enim avtomobilom. Imeli smo srečo tudi z voznikom, ki je bil hkrati tudi vodič. Med enourno vožnjo nam je pokazal glavne praške znamenitosti (glej fotografije). Dobro je govoril angleško, tako da smo se dobro sporazumevali. Sprehod po Pragi smo zaključili z obiskom znane Švejkove pivnice. Popili smo pivo in se vrnili na srečanje.

Kljub temu, da je bilo vse dni zelo hladno, predvsem zvečer in ponoči, smo se imeli lepo in smo se zadovoljni vrnili domov.

Komentiraj